Ön Muhasebeciler Neler Bilmeli

Ön Muhasebeci Neler Bilmeli

Ön Muhasebeci Neler Bilmeli

Ön Muhasebeci Neler Bilmeli ? Bir ön muhasebeci, günlük muhasebe işlemlerini etkin bir şekilde yönetebilmek için çeşitli bilgi ve becerilere sahip olmalıdır. Ayrıca bu becerilerin başında muhasebe ilkeleri ve uluslararası muhasebe standartlarına hakim olmak gelir. Finansal tabloların hazırlanması, yorumlanması ayrıca raporlanması da ön muhasebecinin görevleri arasındadır. Ayrıca fatura düzenleme, gider makbuzu kayıtları gibi işlemleri yapabilme yeteneği önemlidir. Vergi mevzuatına hâkim olmak, KDV hesaplamalarını doğru bir şekilde yapabilmek ve vergi beyannamelerini düzenleyebilmek de ön muhasebecinin bilmesi gereken konular arasındadır.

İşte ön muhasebe bölümünde çalışmak isteyenlerin hakim olması gereken başlıca konular:

Temel Muhasebe Bilgisi

Ön muhasebe çalışanları, muhasebenin temel prensiplerine hakim olmalıdır. Bu, muhasebe defterlerinin tutulması, gelir-gider kayıtlarının yapılması ayrıca finansal raporların hazırlanmasını içerir. Temel muhasebe bilgisi, finansal verilerin doğru ayrıca düzenli bir şekilde işlenmesini sağlar.

Ön Muhasebeci Neler Bilmeli İrsaliye

Fatura ve İrsaliye İşlemleri

Ön muhasebenin en temel görevlerinden biridir. Fatura kesme, irsaliye düzenleme, bu belgelerin doğruluğunu kontrol etme ve arşivleme işlemlerini doğru bir şekilde yapabilmek önemlidir.

 

Cari Hesap Takibi

Müşteri ve tedarikçi hesaplarının takibi, işletmenin nakit akışını yönetmesi açısından kritik öneme sahiptir. Cari hesap takibi, alacak ve borçların düzenli olarak izlenmesi, tahsilat ve ödemelerin zamanında yapılmasını içerir.

Ön Muhasebeci Neler Bilmeli Banka İşlemleri

Banka İşlemleri ve Kasa Yönetimi

Ön muhasebe çalışanları, banka işlemlerini ve kasa yönetimini etkin bir şekilde yapabilmelidir. Banka hesaplarının takibi, banka mutabakatlarının yapılması ve günlük kasa işlemlerinin düzenli olarak kayıt altına alınması önemlidir.

 

Vergi Mevzuatı Bilgisi

Vergi mevzuatı hakkında temel bilgi sahibi olmak, vergi beyannamelerinin doğru bir şekilde hazırlanması ve vergi yükümlülüklerinin zamanında yerine getirilmesi açısından önemlidir. KDV, gelir vergisi, stopaj gibi vergi türleri hakkında bilgi sahibi olmak gereklidir.

daha detaylı bilgi için lütfen arayınız… 0850 303 16 35

Hemen Başvur

 

İletişim ve Organizasyon Becerileri

Ön muhasebe departmanında çalışanlar, hem iç hem de dış paydaşlarla etkili iletişim kurabilmeli ve iş süreçlerini organize edebilmelidir. Düzenli ve sistemli çalışmak, işlerin aksamadan yürümesini sağlar.

Ön Muhasebeci Neler Bilmeli Analitik Düşünme

Problem Çözme ve Analitik Düşünme Yeteneği

Ön muhasebe çalışanları, finansal işlemler sırasında ortaya çıkabilecek sorunları hızlı bir şekilde çözebilme yeteneğine sahip olmalıdır. Ayrıca analitik düşünme, verilerin doğru yorumlanması ve karar alma süreçlerinde büyük bir rol oynar.

 

 

 

Ön Muhasebeci Neler Bilmeli ? Ek Programlar

Ofis Programlarına Hakimiyet

Ön muhasebe işlemleri genellikle bilgisayar ortamında gerçekleştirildiği için, ofis programlarına (özellikle Excel) hakim olmak büyük bir avantaj sağlar. Ayrıca Elektronik tabloların kullanımı, veri analizi ve raporlama işlemlerini kolaylaştırır.

Muhasebe Programları Kullanımı

Ön muhasebe çalışanları, yaygın olarak kullanılan muhasebe programlarını (örneğin, Logo, Mikro, Eta) etkin bir şekilde kullanabilmelidir. Ayrıca bu programlar, finansal işlemlerin hızlı ve doğru bir şekilde yapılmasına olanak tanır.

 

daha detaylı bilgi için lütfen arayınız… 0850 303 16 35

Hemen Başvur

 

Arı Bilgi Bilişim Teknolojileri Akademisi olarak Ön Muhasebe Eğitimlerimize katılan öğrencilerimiz projelerini tamamlayarak bizden M.E.B Onaylı Muhasebe Sertifikası ve Arı Bilgi Eğitim Katılım Sertifikası alabilirler. Ayrıca LOGO , ETA , MİKRO gibi muhasebe programlarının yetkili eğitim merkeziyiz.

Muhasebe Eğitim İçeriğimiz

Muhasebeye Giriş

  • Muhasebenin tanımı ve fonksiyonları ayrıca ,
  • Muhasebede kayıt sistemleri

Tek Düzen Hesap Planı

  • Tek taraflı ve çift taraflı kayıt sistemi arasındaki fark
  • Kullanılan defterlerin düzenlenmesi ayrıca ,
  • Envanter
  • Hesaplarda tahsilat ve ödeme kanalları
  • Personel İşlemleri
  • Ücret bodrosunun hazırlanması ayrıca ,
  • Muhasebe süreçleri
  • Açılış kapanış işlemleri
  • Muhasebede kayıt ve belgeler ayrıca ,
  • Dönem içi kayıtlar mizon, envanter işlemleri, gelir gider tablosu kapanış bilançosu

Gelir Tablosunun ve Bilançonun Hazırlanması

  • Bilançonun içeriği, tanımı, şekli ayrıca ,
  • Mali işlemlerin bilanço üzerinden izlenmesi

Personel İşlemleri

  • Ücret bodrosunun hazırlanması
  • Muhasebe süreçleri ayrıca ,
  • Açılış kapanış işlemleri
  • Muhasebede kayıt ve belgeler
  • Dönem içi kayıtlar mizon, envanter işlemleri, gelir gider tablosu kapanış bilançosu

Beyannameler

  • KDV beyannamesi
  • Muhtasar beyannamesi
  • E-beyanname bodro ve vergilendirme

Ön muhasebe Programları

Modül 1: ETA Ticari Muhasebe Paket Programı

Cari, Servis işlemleri, Cari kartı açılması, Cari hesap fişleri doldurulması, Muhasebe, Servis işlemleri, Fiş girişleri, Stok, Servis işlemleri, Stok kartları açılması, Stok fişi doldurulması, Raporların incelenmesi,

Modül 2: LOGO GO 3 Ticari Muhasebe Paket Programı

Sistem İşletmeni Modülü, Firma açılması, Çalışma bilgilerinin oluşturulması, Muhasebe, Fişlerin doldurulması, Stok, Stok tanımlarının yapılması, Fişlerin doldurulması ayrıca Raporların incelenmesi

Modül 3: MİKRO Ticari Muhasebe Paket Programı

Cari, Servis İşlemleri, Cari kartı açılması, Cari hesap fişleri doldurulması, Raporların incelenmesi, İrsaliye, Servis İşlemleri, İrsaliye kesilmesi, Raporların incelenmesi, Fatura, Fatura kesilmesi , Müşteri ayrıca Firma Çek-Senet İşlemleri

daha detaylı bilgi için lütfen arayınız… 0850 303 16 35

Hemen Başvur

0 0 votes
Değerlendir
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to top
telefon iletisim bilgi
 whatsapp iletisim
bilgi istek formu iletisim
Arı Bilgi İletişim Numarası
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir lütfen yorum yapmayı unutmayınx